Hitelre van szüksége de szerepel a KHR listán? Vagy csak szeretné megtudni,igényelhet e hitelt? 

 

Kattints ide a hiteligényléshez!

Gyorskölcsön passzív KHR-ként? 

Passzív KHR listásként azért mégsem teljesen veszett ügy a hiteligénylés. Nem lesz könnyű ugyan, de van remény! A passzív listázást az különbözteti meg az aktívtól, hogy ilyen esetekben a gyors segítségért folyamodó ügyfél már rendezte korábban fennálló tartozását a hitelintézet irányába. A passzív státusszal azt kívánják jelezni a többi bank felé, hogy az ügyfélnek volt problémás kölcsöne, amit valamilyen formában, de sikerült rendeznie.

Azonnali Online igénylés!!!

A feketelistára akkor kerülhet fel valaki, ha már legalább 90 napja fennálló hiteltartozása van, és a tartozás összege meghaladta a minimálbér összegét. Miután ezt a tartozást rendezzük, azt követően kerülünk fel a passzív KHR listára, ami egy év után törlődik abban az esetben, ha nem halmozunk fel újabb tartozást. Passzív státuszban általában szigorú feltételekkel, de lehetséges gyorskölcsön felvétele. Ilyen feltétel lehet például, hogy csak abban az esetben jutunk hozzá a kölcsönhöz, ha az igényelt összeg teljes részére képesek vagyunk valami fedezetet biztosítani! Ez lehet egy ingatlan vagy ingóság. Szintén feltétel lehet egy megfelelő anyagi helyzettel rendelkező, rendezett banki előélettel bíró kezes. Tehát passzív státuszúként nem lehetetlen gyorskölcsönhöz jutni, de meglehetősen nehéz! Na és mi a helyzet az aktív KHR-esekkel?

Személyi kölcsön aktív KHR listásként?

Igénylés aktív KHR esetén is!

Igényelhetnek-e egyáltalán bármilyen személyi kölcsönt az aktív KHR listások? A fenti problémára a válasz nem könnyű, hiszen ha valaki a KHR listán szerepel, azt jelenti a bankok számára, hogy a kölcsön igénylője megbízhatatlan. Megoldás természetesen van, de a kivitelezése nem egyszerű! Az egyik alternatíva az lehet, hogy külföldi kölcsönért folyamodik az illető. Ez jó ötlet ha egy szlovák vagy ausztriai pénzintézet nem fér hozzá a hazai KHR listákhoz. Többnyire még kedvezőbb lehetőségeket is biztosítanak, mint a magyar pénzintézetek többsége. Ha ez az opció nem jöhet szóba valamilyen oknál fogva, akkor alternatíva lehet még, egy hozzátartozó, vagy egy olyan személy kéri a személyi hitelt számunkra, aki megbízik bennünk. Ha sikerül ilyen személyt találunk (aki természetesen nem szerepel a listán), akkor helyette mi fizetjük majd a törlesztő-részleteket.

Osztrák hitel KHR-eseknek is!

Az osztrák hitel megoldást jelenthet azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tartoznak a magyar bankok számára a megbízható ügyfelek közé. Az osztrák bankok  más hitelezési feltételeket szabnak meg, így ha valaki hazánkban nem számít hitelképesnek, az nem jelenti azt, hogy mondjuk az osztrák hitelre sem jogosult!

Az osztrák hitel nem más, mint egy jelzáloghitel. A hitelt azért hívják osztrák hitelnek, mert Ausztria egyik neves bankja folyósítja azt. Mivel jelzáloghitelről beszélünk, ez a következőt jelenti: a felvételéhez megfelelő minőségű ingatlanra van szükség. Ez azt jelenti, hogy forgalomképes, jó állapotú lakóingatlannal kell rendelkezünk, ám más jellegű ingatlan is képezheti a hitel fedezetét, ha az ügyletbe lakóingatlan is bevonható.

Az osztrák hitel legnagyobb előnye (kiváltképp a KHR listán szereplők számára), hogy a hitelt nyújtó intézetet hidegen hagyja az igénylő pénzügyi előélete.Tulajdonképpen bárki megkaphatja. Egyetlen igazi feltétele egy megfelelő ingatlan, mely kis túlzással bármilyen lehet. Azt azonban szem előtt kell tartani, hogy a megkapható osztrák hitel összege az ingatlan értékétől függ.  Az ingatlanról készített fényképek és a legfontosabb adatok alapján lehetőség van egy előzetes értékbecslés készítésére, amelynek alapján eldönthető, hogy az osztrák hitel folyósítható-e, valamint hogy mekkora hitelösszegre lehet számítani.

Az osztrák bankhitel euró alapú, összegét a felajánlott ingatlan értéke, elhelyezkedése határozza meg . A minimális hitelösszeg megközelítőleg 5 millió forint, maximális érték nincs meghatározva. A hitel futamideje akár 20 év is lehet, előtörlesztésre is van lehetőség. Az osztrák hitel kondíciói egyedileg, ügyletenként kerülnek megállapításra a hitelkérelem összes adatának, dokumentumának benyújtása után részletes árajánlatot adunk. A hitelt szabad felhasználású, tehát bármilyen célra fordítható.

Kedvezőtlen feltételek

Míg korábban az aktív KHR lista lezárását követően azonnal lehetőség nyílt hitelfelvételre, addig manapság szinte egyetlen pénzintézet sem engedélyezi ezt. Hiába vált passzívra a besorolása valakinek a KHR listán, a feketelistát egyfajta szégyenfalként tekintik a bankok még ezt követően is. Természetesen vannak olyan bankok, akik szembemennek az árral, ezáltal passzív BAR lista esetén biztosítanak hitelt. De az esetek jelentős többségében olyan feltételekkel, amelyek többségében nem lesznek kedvezőek. Ilyen például túl rövid futamidő, magas törlesztő-részletek, magas THM és így tovább. Általános alapfeltétel , hogy a passzív KHR listás ügyfél tartozását a hitelkérelem benyújtásától számított legalább fél évvel korábban már rendezte.

A KHR-lista azokat a természetes személyeket és mulasztásaikat tartja nyilván: akik pénzügyi intézményekkel kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződésben vállalt kötelezettségeiknek 90 napot meghaladóan, a mindenkori minimálbér összegét meghaladóan nem tettek eleget. A nyilvántartás lehetővé teszi, hogy a KHR-listás ügyfeleket teljesen elzárják a hitelektől, a pénzintézeti rendszerek java része úgy van programozva, hogy a KHR-listás ügyfelek egyszerűen nem igényelhetnek hitelt.

Van azonban néhány olyan hitelkonstrukció, mely a KRH listán szereplőnek is elérhető.